Performanță

 

Regândirea designului urban poate reduce considerabil costurile pe termen lung. Designul clădirilor face parte din această revoluție, creând clădiri circulare, cu emisii zero. Clădirile autonome din punct de vedere energetic trebuie sa fie noul standard. Performanța clădirilor în ceea ce privește managementul energetic, sustenabilitatea materialelor de construcție, dar și sănătatea utilizatorilor clădirii și aspectele conexe precum controlul calității aerului și controlul temperaturii reprezintă aspecte esențiale ale proiectării.

 

Clădirile trebuie sa devină mai mult decât un adăpost împotriva condițiilor exterioare. O clădire va fi un instrument de sprijinire a vieții de zi cu zi, oferind servicii de energie, alimentare cu apă, alimentare cu electricitate, furnizare de informații, recreere, expresie culturală și chiar biodiversitate. Performanța clădirilor va avea o influență asupra performanței oamenilor din aceste clădiri. Valoarea clădirilor va deveni din ce în ce mai legată de performanța clădirilor și de modul în care oamenii apreciază aceste performanțe.

 

Reglementările privind construcțiile leagă performanța energetică minimă a clădirilor cu o performanță minimă a impactului încorporat asupra mediului .